top of page

Lees ons verhaal

l'Amour du Prochain

ONZE MISSIE

Stichting L’Amour du Prochain bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, die met elkaar hulp wil bieden aan kansarme mensen in de Democratische Republiek Congo. Vanuit een christelijke levensovertuiging willen we ons inzetten voor onze naasten onder de naam L’Amour du Prochain dat `naastenliefde’ betekent. Samen willen we gehoor geven aan de opdracht om te zien naar armen, wezen en weduwen. 

 

LET OP: Onze nieuwe nieuwsbrief is uit.

Deze is te bekijken via de link onderaan deze pagina.

In de spotlight

Mijn naam is Josephine Fiela Langa. Iedereen in de buurt noemt mij mama Tantine.

 

Ik ben 48 jaar geleden geboren in Moanda. Toen ik 5 jaar oud was, ben ik met mijn moeder naar Matadi gekomen. Ik ging naar school tot aan de derde klas van de middelbare school. 

Mijn moeder overleed en er was geen geld meer om de school te betalen. Het was een moeilijke tijd, want ik moest ook verhuizen naar familie in Kinshasa. Na drie jaar kwam ik terug naar Matadi om bij mijn zus te gaan wonen.

Ik trouwde en kreeg 4 kinderen.  Nadat mijn man overleed, werd ik zeer ernstig ziek. Ik wist niet wat ik moest doen en heb wanhopig hulp gevraagd aan Stichting L’Amour du Prochain. Iemand uit Nederland wilde me via de Stichting helpen, waar ik nog elke dag zo dankbaar voor ben! Mijn leven is gered en ik wil alles terug doen voor de Stichting. 

 

Na een hele moeilijke tijd kan ik nu, als weduwe, weer voor mijzelf zorgen en heb ik een huis om in te wonen. Ik wil graag moeder zijn voor alle kinderen in het huis.

Deze kinderen komen (net als ik) uit moeilijke situaties, maar samen met mama Rhita leren we hen veel dingen. We zijn er trots op wat de oudere kinderen nu al kunnen. 

 

In de wijk zijn zoveel arme kinderen die we niet allemaal kunnen helpen. Maar ik ben dankbaar voor wat we wél kunnen doen. Het opvanghuis maakt onze wijk bijzonder . Alle mensen kijken naar de nieuwe speelplaats. Hiermee geven we iets heel moois aan de mensen om ons heen. 

5B9D9658-9A84-41FA-9BBA-87D8619560C1.jpe
IMG_1516.JPG

Projecten

Bekijk op welke manier wij met langdurige projecten het verschil proberen te maken. 

Voetbal

"Berkum" in Congo.

Voetbal verbindt

bottom of page