top of page

Lees ons verhaal

Projecten

De Speelplaats

Het braakliggende terrein naast het opvanghuis is het afgelopen half jaar aangepakt en omgevormd tot een fraaie overdekte speelplaats. Verder is er samen met diverse vrijwilligers en Basisschool de Beatrix uit Ermelo speelgoed ingezameld, die met een container naar Congo is verscheept. Begin augustus is de gehele speelplaats ingericht met o.a. een tafelvoetbalspel, een tafeltennistafel, een tent met speelgoed voor de kleinere kinderen, een tafel met een kast vol puzzels en knutselspullen en een hoek met fietsjes en steppen.

101_3102.jpg
101_2598.jpg

De speelplaats is intussen in gebruik genomen en is een groot succes. Zowel de gesponsorde kinderen als de kinderen uit de buurt kunnen hier in een veilige omgeving echt kind zijn. Maar dat niet alleen: Ook voor de (jong) volwassenen is de speelplaats een plek geworden om te ontspannen en te sporten.

Op 15 augustus is de speelplaats feestelijk geopend met een optreden van een percussie groep, waarin een van onze beveiligers Blanchard speelt.

101_3707.jpg
101_3704.jpg

De Drinkwaterpomp

De watervoorziening is al jarenlang een probleem voor zowel het opvanghuis als de wijk. De afgelopen 3 jaar is de wijk niet meer aangesloten op de waterleiding. Hierdoor moet er nu met jerrycans water worden gehaald bij een kraantje op ongeveer 500 meter lopen over smalle steile paadjes. Dit water (net als overigens het water wat standaard uit de kraan zou komen) is niet geschikt als drinkwater. Ook afgelopen maanden zijn kinderen ziek geworden als ze toch gedronken hadden van dit water. Om ziektes te voorkomen werd fleswater of, op houtskoolvuur, gekookt water gebruikt. Naast arbeidsintensief ook milieu onvriendelijk.

101_2615.jpg

Begin dit jaar kwam de stichting een drinkwaterzuiveringspomp op het spoor, namelijk de villagepump. Deze pomp is een Nederlandse uitvinding en is wereldwijd al op diverse plaatsen in de wereld ingezet om veilig drinkwater te maken. De Villagepump wordt met de handbediend en heeft dus geen elektra aandrijving, wat gezien de zeer onstabiele aanwezigheid van elektriciteit in Matadi een groot voordeel is. Met deze pomp kan vervuild water worden gezuiverd in drinkwater. In de regenperiodes kan zo regenwater worden opgevangen en met de pomp worden gezuiverd in drinkwater. In de droge periode kan het gehaalde water (of hopelijk in de toekomst weer water uit de kraan) worden gezuiverd. Hierdoor hoeft het water dus niet meer te worden gekookt of hoeven geen plastic flessen meer te worden gekocht.

101_2509.jpg
101_2841.jpg

Aangezien er dit jaar een container naar Congo ging is er besloten deze Villagepump aan te schaffen en te verschepen. In deze zomervakantie is deze pomp geplaatst en in gebruik genomen. Om regenwater op te kunnen vangen zijn twee tanks geplaatst van elk 1000 liter. Tevens is het personeel geïnstrueerd om het onderhoud van de pomp uit te voeren

Voor het onderhouden en de financiering van de pomp kunnen we uw hulp goed gebruiken!

Dit kan eenvoudig door een bedrag van 10 of 20 euro aan te klikken en via Ideal of creditcard over te maken.

Ook kunt u zelf een bedrag te kiezen en over te maken naar onderstaande bankrekening.

101_3365.jpg

Voor meer informatie is over de villagepump kan contact opgenomen worden met peter@makavelli.nl of kunt u kijken op de website op www.villagepump.org

Eenmalige donatie 

Eenmalige donatie doen voor L'Amour du Prochain 

Wilt u liever zelf een bedrag bepalen maak uw geld dan over naar NL 19 INGB 00034 03 796 t.n.v. Stichting L'Amour du Prochain in Zwolle.

 

De belastingdienst heeft stichting L'Amour du Prochain de ANBI-status toegekend. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat uw giften aftrekbaar zijn voor de belastingdienst.  

bottom of page