Lees ons verhaal

Projecten

De Speelplaats

Het terrein naast het opvanghuis willen we gebruiken om een veilige speelplaats voor de kinderen uit het opvanghuis te maken, maar ook voor kinderen en jongeren uit de buurt. We hopen op deze manier iets te kunnen betekenen voor de directe omgeving, waar armoede en verveling een groot probleem is.

Uitvaartauto 

Op dit moment rijdt er een uitvaartauto in Kinshasa.Graag zouden we dit project uitbreiden met meer uitvaartauto’s, zodat meer mensen een waardig afscheid kunnen nemen van hun nabestaanden. Aanschaf, transport en invoerrechten van één auto kosten ongeveer 10.000 Euro

Transport

In het dorp Kimongo krijgen de kinderen nauwelijks onderwijs. Het dorp is, vooral in het regenseizoen, moeilijk te bereiken. We willen graag geschikt vervoer regelen om de kinderen uit het dorp naar de stad Tshela te brengen. Daar kunnen ze naar school. Ook kunnen goederen uit de jungle naar de stad vervoerd worden en andersom. Hierdoor kan er veel veranderen in het armoedige bestaan van kinderen en hun ouders.

De Apotheek 

Matadi is een grote havenstad in Kongo-centraal en ook de stad waar ons opvanghuis staat. “Likolo”, zoals men zegt, en wat betekent “hoger gelegen op de berg”, staat een

apotheek die is opgezet door stichting L’Amour du Prochain. Door middel van het verstrekken van microkrediet kon deze worden gerealiseerd. De mensen en onze kinderen kunnen er terecht voor medicijnen en eenvoudig medisch advies.

HANDIGE LINKS

CONTACT

ADRES

Nieuwsbrief 

info@helpcongo.nl

+1 800 603 8043

 NL19INGB0003403796

KVK: 05077367

RSIN: 814281345

Melenhorststraat 20

8043 RX Zwolle

Overijssel

Blijf op de hoogte van al het nieuws rond L'Amour du Prochain en ontvang 4 keer per jaar de nieuwsbrief.

l'Amour du Prochain 2020 ©