Lees ons verhaal

Projecten

1/6

De Speelplaats

Op het terrein naast het opvanghuis hebben we de laatste maanden aangepakt, zo is de muur rond de speelplaats gerepareerd, is er een betonbodem ingelegd, is de afwatering verbeterd, hebben we een dak aangelegd zodat ook in de lange regenperiode van deze ruimte gebruik gemaakt kan worden. Graag zouden we ook de laatste fase starten door de speelplaats te vullen met speelattributen. Help u ons door een gift over te maken of indien u zelf speelattributen kunt leveren dan vernemen wij dit graag op info@helpcongo.nl.

afdas
afdas

afdas
afdas

1/1

Uitvaartauto 

Op dit moment rijdt er een uitvaartauto in Kinshasa.Graag zouden we dit project uitbreiden met meer uitvaartauto’s, zodat meer mensen een waardig afscheid kunnen nemen van hun nabestaanden. Aanschaf, transport en invoerrechten van één auto kosten ongeveer 10.000 Euro

1/1

Transport

In het dorp Kimongo krijgen de kinderen nauwelijks onderwijs. Het dorp is, vooral in het regenseizoen, moeilijk te bereiken. We willen graag geschikt vervoer regelen om de kinderen uit het dorp naar de stad Tshela te brengen. Daar kunnen ze naar school. Ook kunnen goederen uit de jungle naar de stad vervoerd worden en andersom. Hierdoor kan er veel veranderen in het armoedige bestaan van kinderen en hun ouders.

Describe your image

Describe your image

1/1

De Apotheek 

Matadi is een grote havenstad in Kongo-centraal en ook de stad waar ons opvanghuis staat. “Likolo”, zoals men zegt, en wat betekent “hoger gelegen op de berg”, staat een

apotheek die is opgezet door stichting L’Amour du Prochain. Door middel van het verstrekken van microkrediet kon deze worden gerealiseerd. De mensen en onze kinderen kunnen er terecht voor medicijnen en eenvoudig medisch advies.