top of page
Warmlopen.jpg

Sponsoring VV Berkum

Voetbal verbindt

'Ons eigen Berkum'

Als stichting zijn wij enorm dankbaar voor de kinderen die momenteel in het opvanghuis kunnen verblijven. Toch doet het pijn te zien dat er zo veel kinderen in de omgeving zijn, die ook hulp nodig hebben. In Congo is men weg van de sport voetbal. Het verbindt de mensen: arm, rijk, jong en oud. De armoede en alle problemen kunnen even worden vergeten door een potje voetbal. Waar woorden het zeggen, hebben wij het ook mogen zien: voetbal kan het verschil maken! 

Wedstrijd

Op 25 juli 2021 is de eerste wedstrijd van ‘ons eigen Berkum’ afgetrapt. Langs de smalle paadjes daalden honderden toeschouwers af naar een zanderig voetbalveld. Geen sprietje gras, maar zand met keien en een behoorlijke greppel als zijlijn. Zo nu en dan ging er een speler rollend naar beneden. Het doel was gemaakt van bamboe stokken. Om het veld stond een enorme menigte enthousiaste mensen. Elf jongens van het lokale voetbalteam kwamen het veld op, gekleed met het witte shirt van V.V. Berkum en sponsor: “Hart voor Zwolle”. Bovendien zorgde de professionele warming-up en coaching van Berkumspeler Rik Ngimbi voor een waar spektakel. Een onbeschrijfelijk moment. Ze waren zo trots! De zenuwslopende wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. 

Impact

Het initiatief heeft meer impact op de wijk dan wij ons hadden kunnen voorstellen. De jeugd in de omgeving voelt zich eindelijk ‘gezien’ en is diep geraakt! In een wijk waarin vrijwel geen ruimte is om te spelen, verveling heerst onder de jeugd en er niet naar jongeren wordt omgekeken, is hoop ontstaan. Hoop om tóch gezien te worden. Bovendien is het een manier voor spelers en supporters om even te ontsnappen aan de harde realiteit. 

 

In de avond stond de scheidsrechter aan de deur. Een jongen met één totaal vergroeid been en en ouderwetse houten kruk. Hij kwam zijn dankbaarheid uiten en die werd nog groter toen we hem ook nog een Berkum polo en een echte voetbal gaven. “God zal jullie zegenen, ik heb hier alleen maar van kunnen dromen in mijn leven.” 

Bedankt

Kennelijk hebben kleine acties, grote impact op de wijk. We mochten de mensen plezier en hoop geven in een wijk waar juist deze twee soms ver weg lijken.

 

Stichting L’Amour du Prochain heeft van voetbalvereniging V.V. Berkum de jeugdkleding van het afgelopen seizoen mogen ontvangen. We zijn V.V. Berkum hier enorm dankbaar voor. We mochten deze uitdelen in een wijk waar men slechts droomt van een echt tenue en een echte voetbal. Samen hebben we iets mogen laten zien waar we trots op zijn! 

We hopen als stichting ooit iets meer te kunnen betekenen en het veld te kunnen verbeteren door een omheining en goede doelen.

Eenmalige donatie 

De belastingdienst heeft stichting L'Amour du Prochain de ANBI-status toegekend. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat uw giften aftrekbaar zijn voor de belastingdienst.  Hieronder kunt u eenvoudig een donatie doen.

Wilt u liever zelf een bedrag bepalen maak uw geld over naar NL 19 INGB 00034 03 796 t.n.v. Stichting L'Amour du Prochain in Zwolle.

Eenmalige donatie doen voor L'Amour du Prochain 

bottom of page