WIJ ZIJN

Altijd bezig

De apotheek in Matadi

Matadi is een grote havenstad in Kongo-centraal en ook de stad waar ons opvanghuis staat. “Likolo”, zoals men zegt, en wat betekent “hoger gelegen op de berg”, staat een apotheek die is opgezet door stichting L’Amour du Prochain. Door middel van het verstrekken van microkrediet kon deze worden opgezet. De kinderen kunnen er terecht voor medicijnen en eenvoudige medisch advies. Apotheekster Monique is altijd bereid hen te helpen waar ze kan. Medicijnen worden in de hoofdstad gekocht en voor een redelijke prijs verkocht. Monique kan dankzij het werk in de apotheek, zichzelf en haar familie onderhouden.

De Klaas Prinsschool

Aan de Atlantische kust van Congo ligt de stad Moanda. Een prachtige plaats, bekend om zijn mooie stranden. De school die in deze stad stond was een ware bouwval. De harde tropische regens kletterden dwars door het dak heen. De school stond letterlijk op instorten. L’Amour du Prochain heeft dankzij vele giften een nieuwe school voor ongeveer 150 kinderen kunnen realiseren. De school is genoemd naar degene die zich met hart en handen heeft ingezet voor dit project, dhr Klaas Prins.

Verbouwingen

Het opvanghuis in Matadi is in de loop der jaren flink verbouwd. Zo is er eerst een toiletgebouw neergezet, is er een beschermende muur om het huis gebouwd, stromend water gerealiseerd, een keuken bijgebouwd, en tenslotte is het dak geheel vervangen. Al met al kostbare veranderingen die echt hebben bijgedragen aan de veiligheid en hygiëne van de kinderen.

Medische hulp

Door de slechte omstandigheden in het hele land Congo moeten de kinderen en medewerkers voortdurend alert zijn wat hygiëne betreft. Desondanks zijn er regelmatig gevallen van ziekte. Malaria en tyfus komen helaas nog veel voor. Ook buikklachten en huiduitslag is veelvoorkomend. Doordat Congo geen ziektekostenverzekering kent, lopen de kosten soms hoog op. Er wordt niemand behandeld zonder vooraf te betalen. We hebben als stichting al vele kinderen medische hulp kunnen bieden. Ook grote operaties werden dankzij uw giften mogelijk gemaakt. 

We blijven uw steun hier wel heel hard nodig houden!

Nieuw project

We zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om de kinderen in Congo te helpen door middel van nieuwe projecten. Zo zouden we graag een speelplaats willen realiseren voor de wijk Ngadi. Deze wijk, waarin het opvanghuis staat, is erg arm. Er heerst verveling en criminaliteit. Door iets positiefs voor de omgeving te doen, willen we hier verandering in brengen. Al met al hebben we 5000 euro nodig om dit project te realiseren.

Meld mij aan voor de nieuwsbrief

l'Amour du Prochain 2019 ©